Tratamente endodontice
Colocvial denumite "scoaterea nervului", tratamentele endodontice au avut parte de o îmbunătățire substanțială în ultimii ani datorită avansului tehnologic și al materialelor dentare. Aceste tratamente permit medicilor endodonți să mențină dinții pe arcadă și să evite extracția dentară.
Formarea cariei dentare este primul pas în acest proces. Evitarea vizitelor la medicul stomatolog vor duce la evoluția acestor carii până când ele vor ajunge în apropierea pulpei dentare. Pulpa dentară este centrul de viață al unui dinte, acolo se găsesc vase de sânge, nervi, celule care mențin dintele vital. Caria dentară care este o infecție bacteriană ajungând la acest nivel, determină moartea dintelui și facilitează avansul infecției mai departe spre structurile care susțin dintele pe arcadă.
Tratamente de canal
Tratamentul endodontic are rolul să extragă această pulpă infectată sau chiar moartă și să închidă zona unde aceasta a fost situată cu materiale ce nu permit reinfectarea. Astfel, putem opri un proces infecțios la nivelul unui dinte care dacă evoluează duce la pierderea dintelui.
Tratamentele endodontice nu sunt dureroase, de regulă nu se practică sub anestezie locală. Aceste tratamente devin din ce în ce mai performante și predictibile, astfel ne permit să prevenim intervențiile chirurgicale la acești pacienți.
De reținut
Eșecul unui tratament endodontic este foarte variabil și greu de identificat cauza lui. De aceea există situații când anumiți dinți trebuie retratați. Eșecul tratamentului endodontic s-a redus prin utilizarea noilor tehnologii de preparare rotativă a canalului radicular, de obturare cu tehnici de condensare la cald și prin utilizarea unor materiale de obturație mai aderente.




Tratamente endodontice
Programează-te acum pentru consultație la clinica Dent House.
Întrebări & răspunsuri
Dorești mai multe detalii?
Adresează-ne întrebarea utilizând formularul de contact.
Tarife tratamente de canal Cluj
Vezi lista completă de prețuri
Click pe butonul "pagină tarife".