COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Implanturi dentare

Implantul dentar este un dispozitiv din Titan, biocompatibil, care înlocuiește rădăcina dinților pierduți. Acesta se inseră endoosos și ulterior vindecării este acoperit de o coroană protetică ce este ancorată la implant. Implantul dentar este varianta de elecție de tratament al edentației parțiale sau totale datorită stabilității, rezistenței și biocompatibilității.

Despre procedură

Preoperator se realizează un examen imagistic de tip CBCT (3D) care ne oferă informații despre cantitatea și calitatea țesutului osos la nivelul maxilarelor pacientului. În cazul în care parametri osoși nu sunt optimi pentru aplicarea unui implant se realizează manopere de augmentare care să faciliteze inserția implantului dentar.

Este dureros?

Procedura de inserare a implantului dentar nu este dureroasă, aceasta fiind realizată sub anestezie locală. Durata manoperei este dependentă de numărul de implante care trebuie inserate. Ulterior tratamentului implantologic, se așteaptă un timp de 3-6 luni de vindecare, în care majoritatea pacienților primesc lucrări protetice provizorii care să protejeze țesuturile și să faciliteze funcția aparatului dento-maxilar.

De reținut

Este foarte important de reținut că implanturile dentare trebuie îngrijite la fel ca dinții naturali. Acești pacienți trebuie în continuare să aibă o igienă orală optimă, în caz contrar aceste implanturi se vor infecta și se vor compromite. Totodată, există studii care asociază fumatul cu eșecul terapiei implantare, eșec care este direct proporțional cu numărul de țigări fumate pe zi.

După cele 3-6 luni de vindecare se poate încărca implantul cu o lucrare protetică definitivă care să asigure funcția completă. Există anumite situații în care implantul poate fi încărcat imediat după inserția lui, dar acestea depind de stabilitatea primară a implantului evaluată de medicul chirurg intra-operator.

Pentru pacienții edentați total, aplicarea unor implanturi dentare și realizarea ulterioară a unei proteze ancorată pe aceste implanturi, reprezintă o îmbunătățire semnificativă a confortului funcțional în comparație cu protezele mobilizabile clasice.

Dr. Dorin Sentea

medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială
implantologie | chirurgie orală

Dr. Mureșanu Vlad-Mihai

medic rezident chirurgie stomatologică și maxilo-facială
implantologie | chirurgie orală

implanturi dentare Cluj

implanturi dentare Cluj

implanturi dentare Straumann - partener Dent House Cluj

implanturi dentare Megagen - partener Dent House Cluj

implanturi dentare MIS

Ai nevoie de implant dentar?

Programează-te acum pentru consultație la clinica Dent House.

Întrebări & răspunsuri

Nu, inserția implantului se face sub anestezie locală astfel, nu este o manoperă dureroasă. La scurt timp după intervenție poate apărea un mic disconfort determinat de procesul inflamator local, care poate fi diminuat prin respectarea recomandărilor post chirurgicale.
Implantul dentar se folosește pentru înlocuirea dinților lipsă. Acesta este o rădăcină artificială din titan care se înșurubează în maxilarul pacientului și ulterior se acoperă cu o coroană protetică.
Imediat postoperator nu vom aplica o lucrare protetică peste zona operată pentru a preveni apariția complicațiilor. La câteva zile după inserția implantului se va realiza o lucrare provizorie care să protejeze zona și să vă asigure funcția aparatului dento-maxilar pe perioada vindecării implantului.
Implantul poate fi încărcat imediat cu o lucrare protetică, dar acest lucru este dependent de stabilitatea implantului după inserția acestuia.
Durata de viață a unui implant dentar poate ajunge și la 20-30 de ani, aceasta fiind dependentă de gradul de igienă orală a pacientului. Pentru o durată de viață crescută, pacientul trebuie să aibă o igienă orală riguroasă. În același timp, fumatul este un factor care reduce longevitatea unui implant dentar.

Dorești mai multe detalii?

Adresează-ne întrebarea utilizând formularul de contact.

Tarife implantologie & preț implant dentar Cluj

Implant dentar Straumann Neodent IMPLANTOLOGIE 450 EURO
Implant dentar Straumann BLX IMPLANTOLOGIE 700 EURO
Implant dentar Megagen Anyone IMPLANTOLOGIE 450 EURO
Implant dentar Megagen Anyridge IMPLANTOLOGIE 500 EURO
Sinus lift IMPLANTOLOGIE 500 - 1000 EURO
Augmentare osoasă IMPLANTOLOGIE 300 EURO (fără biomateriale)
Descoperire implant IMPLANTOLOGIE 250 RON