COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Tratamente endodontice

Colocvial denumite "scoaterea nervului", tratamentele endodontice au avut parte de o îmbunătățire substanțială în ultimii ani datorită avansului tehnologic și al materialelor dentare. Aceste tratamente permit medicilor endodonți să mențină dinții pe arcadă și să evite extracția dentară.

Formarea cariei dentare este primul pas în acest proces. Evitarea vizitelor la medicul stomatolog vor duce la evoluția acestor carii până când ele vor ajunge în apropierea pulpei dentare. Pulpa dentară este centrul de viață al unui dinte, acolo se găsesc vase de sânge, nervi, celule care mențin dintele vital. Caria dentară care este o infecție bacteriană ajungând la acest nivel, determină moartea dintelui și facilitează avansul infecției mai departe spre structurile care susțin dintele pe arcadă.

Tratamente de canal

Tratamentul endodontic are rolul să extragă această pulpă infectată sau chiar moartă și să închidă zona unde aceasta a fost situată cu materiale ce nu permit reinfectarea. Astfel, putem opri un proces infecțios la nivelul unui dinte care dacă evoluează duce la pierderea dintelui.

Tratamentele endodontice nu sunt dureroase, de regulă nu se practică sub anestezie locală. Aceste tratamente devin din ce în ce mai performante și predictibile, astfel ne permit să prevenim intervențiile chirurgicale la acești pacienți.

De reținut

Eșecul unui tratament endodontic este foarte variabil și greu de identificat cauza lui. De aceea există situații când anumiți dinți trebuie retratați. Eșecul tratamentului endodontic s-a redus prin utilizarea noilor tehnologii de preparare rotativă a canalului radicular, de obturare cu tehnici de condensare la cald și prin utilizarea unor materiale de obturație mai aderente.

Dr. Diana Dobrotă

medic stomatolog - departamentul de endodonție
endodonție | stomatologie generală

tratamente endodontice Cluj

tratament de canal Cluj

Tratamente endodontice

Programează-te acum pentru consultație la clinica Dent House.

Întrebări & răspunsuri

Tratamentele cu laser sunt indicate în multiple proceduri pentru reducerea durerii, a sângerării și pentru vindecarea mai corectă a țesuturilor postoperator. În clinica noastră realizăm proceduri cu laser precum: decontaminare bacteriană parodontală, gingivectomii, tratamente de canal, tratamentul periimplantitei etc.
Desigur, avem un sistem de plăți în rate prin Star BT. De asemenea, la tratamentele de lungă durată, plățile se realizează eșalonat. Plata se poate face cash sau cu cardul.
Sunt multiple locuri de parcare disponibile pe strada unde ne aflăm.

Dorești mai multe detalii?

Adresează-ne întrebarea utilizând formularul de contact.

Tarife tratamente de canal Cluj

Drenaj endodontic TRATAMENTE ENDODONTICE CLUJ 200 RON
Tratamente de canal (monoradicular) TRATAMENT DE CANAL CLUJ 100 RON / dinte
Tratamente de canal (pluriradicular) TRATAMENTE ENDODONTICE CLUJ 50 RON / canal
Retratament endodontic (monoradiculari) TRATAMENT DE CANAL CLUJ 450 RON
Retratament endodontic (premolari) TRATAMENTE ENDODONTICE CLUJ 600 RON
Retratament endodontic (molari) TRATAMENT DE CANAL CLUJ 800 RON

Vezi lista completă de prețuri

Click pe butonul "pagină tarife".