COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.

Estetică dentară

Estetica dentară cuprinde manopere variabile toate având ca scop obținerea unui zâmbet natural și armonios. De la obturațiile dentare (plombele) care trebuie să reproducă cât mai fidel morfologia, culoarea și textura dintelui natural până la fațetele dentare din ceramică care acoperă dinții cu modificări de culoare, formă sau textură restaurând aspectul lor natural.

Albire dentară profesională

Albirea dentară este o manoperă estetică foarte căutată în medicina dentară. Pacienții care prezintă modificări de culoare la nivelul dinților, fie din cauza fumatului, alimentației, fie din cauza unor anomalii, aceștia doresc refacerea zâmbetului alb.

Albirea dinților se realizează prin aplicarea unui compus pe suprafața dinților care demineralizează țesuturile dentare și deschid culoarea dintelui. Efectul secundar al acestei demineralizări este pierderea de smalț de la nivelul dinților care va aduce mai aproape de suprafață dentina și astfel, dacă este realizată incorect poate determina apariția sensibilității dentare.

Albirea dentară se poate realiza acasă sau în cabinetul stomatologic. Albirea realizată acasă cu produse cumpărate din comerț este adesea periculoasă din cauza utilizării incorecte de către pacienți a sistemului într-un mediu necontrolat de un cadru medical. Mai mult de atât, produsele de albire din comerț au o calitate inferioară față de materialele utilizate în cabinetul stomatologic.

Albirea profesională este singura variantă de albire care v-o putem recomanda. Prin utilizarea lămpii de albit, medicul controlează exact cât timp acționează demineralizantul pe suprafața dinților pacientului. De asemenea, medicul stomatolog controlează expunerea în funcție de rezultatul dorit. Mai mult de atât, înainte de albire se realizează o igienizare profesională pentru a îndepărta toate depunerile de pe suprafața dentară pentru o acțiune optimă a compusului de albire. Ulterior procedurii de albire profesională, medicul aplică un tratament remineralizant pacientului, pentru a stimula reformarea de smalț și reduce riscul de apariție de sensibilității dentare.

Dr. Ana-Maria Mureșanu

medic stomatolog - departamentul de stomatologie generală
estetică dentară | stomatologie generală

albire dentara profesionala Cluj

estetica dentara Cluj

Îți dorești "Hollywood smile"?

Programează-te pentru o consultație la clinica Dent House.

Întrebări & răspunsuri

Da, pe lângă clasicul aparat ortodontic metalic mai există diverse variante estetice cum ar fi: aparatul ortodontic din safir, cu o culoare mai apropiată de cea a dinților naturali; gutierele de aliniere (Invisalign) care sunt transparente; aparatul lingual, care se poziționează în spatele dinților.
Albirea dentară profesională realizată în cabinetul stomatologic nu este periculoasă. Prin utilizarea lămpilor de albit se reduc efectele secundare neplăcute. Albirea dentară realizată acasă este periculoasă prin riscul de utilizare incorectă a demineralizantului într-un mediu necontrolat.
Fațetele dentare sunt lucrări protetice ce îmbunătățesc estetica zâmbetului. Acestea sunt indicate la pacienții cu modificări de culoare, de formă sau de suprafață ale dinților pentru refacerea esteticii dentare.

Dorești mai multe detalii?

Adresează-ne întrebarea utilizând formularul de contact.

Tarife estetică dentară & albire dinți Cluj

Albire dentară profesională ESTETICĂ DENTARĂ CLUJ 1200 RON
Gutieră albire dinți ALBIRE DENTARĂ CLUJ 150 RON
Periaj profesional cu paste și gume ESTETICĂ DENTARĂ CLUJ 130 RON / arcadă

Vezi lista completă de prețuri

Click pe butonul "pagină tarife".